Home » » Mesin terapi elektrik BIOS 9000

Mesin terapi elektrik BIOS 9000

Sejak penubuhan Alpha One Marketing (M) Sdn Bhd pada 2005, orang ramai kian yakin dengan produk itu.

Ini terbukti daripada sebuah pusat terapi di Wangsa Maju, Kuala Lumpur, kini jumlah itu bertambah kepada 22 pusat terapi percuma di seluruh negara.

Orang ramai percaya dan yakin dengan BIOS9000 keluaran Alpha One berbanding produk lain di pasaran yang turut menonjolkan identiti yang sama.

Mesin BIOS 9000 kini dijual lebih 5,000 unit dan ia adalah pelaburan yang bijak dan berbaloi.

Bagi suami isteri dari Shah Alam, Md Isyak Md Jah dan Zaiton Khatib, 73, mereka mengetahui mengenai BIOS 9000 di pusat terapi di Seksyen 3, Shah Alam selepas diperkenalkan rakan-rakan mengunjungi pusat itu sejak tahun lalu.

Mereka mengunjungi pusat terapi itu setiap hari selama tiga bulan.

"Memang ada perubahan ketara terutama isteri saya yang dahulunya sering mengalami bengkak sendi yang amat menyakitkan sehingga sukar berjalan.

"Alhamdulillah, kini kesihatan kami semakin memuaskan. Kolestrol saya terkawal dan sakit sendi isteri saya tiada lagi," katanya.

Selepas yakin dan berpuas hati dengan mesin terapi elektrik itu, dia mengambil keputusan membeli BIOS 9000.

"Saya kini menggunakan BIOS 9000 di rumah bersama ahli keluarga lain termasuk jiran dan saudara mara.

"Saya menganggap pembelian BIOS 9000 satu pelaburan berbaloi dan bijak kerana selain memelihara kesihatan, ia merapatkan hubungan kekeluargaan," katanya.

Bagi Shaharudin Mohamad, 47, dan Badariah Md Shah, 52, dari Glenmarie, Shah Alam, mereka melalui pelbagai kesukaran untuk mendapatkan tahap kesihatan yang baik.

Badariah diserang angin ahmar dan hampir lumpuh selain mengalami pendarahan berterusan. Dia dimasukkan ke hospital hampir setiap bulan.

Sharudin mencuba pelbagai kaedah rawatan perubatan holistik, tradisional dan konvensional tetapi gagal menyembuh penyakit isterinya.

"Saya hampir putus asa apabila rakan-rakan memperkenalkan terapi percuma Alpha One di Shah Alam dan saya terus membawa isteri.

"Saya dan isteri ke pusat terapi itu selama 40 hari dan alhamdulillah isteri saya menunjukkan perubahan positif apabila tidak memerlukan kerusi roda, boleh berjalan seperti biasa dan tiada lagi kesakitan," katanya.

Keberkesanan produk BIOS9000 menyebabkan saya tidak berfikir dua kali untuk membeli mesin terapi elektrik itu selain berkongsi bersama ahli keluarga dan rakan-rakan.

"Saya sanggup menggunakan wang simpanan dan barang kemas untuk membeli BIOS9000 kerana ia adalah pelaburan berbaloi demi kesihatan kami," katanya.

Hayati Md Taib, 52, dari Cheras, Kuala Lumpur pula mengalami penyakit lelah yang kronik sejak berbelas-belas tahun dan mencuba pelbagai kaedah rawatan.

"Saya diperkenalkan dengan BIOS9000 melalui pusat terapi pada tahun lalu dan alhamdulillah, saya kini tidak lagi memerlukan inhaler untuk penyakit lelah.

"Saya tidak mempunyai wang untuk membeli produk itu tetapi empat anak saya membantu mengeluarkan belanja mendapatkan BIOS9000.

"Anak-anak memberitahu saya mereka sanggup membeli produk kesihatan itu walaupun berapa harganya kerana apa guna wang yang banyak jika tubuh badan tidak sihat," katanya.



57 Komen:

Tanpa Nama berkata...

berapa harga mesin bios9000?

Tanpa Nama berkata...

you kerja A1 ke?

firdaus berkata...

mesin terapi elektrik-RM 5500- firdaus-0199777348

bobo1980 berkata...

nak tahu lebih lanjut tentang bios 9000 hubungi saya.saya bobo staff Alpha One.keselamatan diutamakan,kualiti pilihan hati dan kesihatan adalah harapan setiap insan.017-6056958

Tanpa Nama berkata...

mahal sangat mesin bios9000

baik beli yang harga rendah je

fungsi tetap sama....

-pengalaman aku

Tanpa Nama berkata...

mesin bios 9000 memang mahal....tapi berkualiti..buatan jepun 100 peratus..buat apa yang murah..tapi x ada kualiti..dah la x tau asal usul mesin...jgn pakai beli je.mesin terapi bkn mcm pakai baju...made in china memang murah..tp kualiti mmg x ada..jgn nk ckp ada kualiti la....nak kualiti atau kuantiti?nak jimat...pas 2 menyesal..dan jgn pakai beli je mentang2 murah...cuba dulu baru beli..alpha one bagus sbb dia bg cuba dulu...lg pun dia x paksa custmr beli ke x?ada ker syarikat lain sebesar pihak alpha one?yg blh buka byk cawangan?

Tanpa Nama berkata...

pergi la mana2 cawangan alpha one,,,bios 9000 memang bagus....ramai yg telah mencuba...

Tanpa Nama berkata...

murah tue mmg la bagus...tapi made in china buat apa?

Tanpa Nama berkata...

anak sy ada mslh alahan kulit (bintat merah2) tapi xdpt dikenalpasti puncanya...umo ank saya da 1 thn 8 bln...da byk kali berubat di hospital mahupun tradisional tp tak ok jgk...blh ke mesin bios 9000 rawat mslh ank sy..

Tanpa Nama berkata...

pro nature pun dijual rm5500, sama ngan dr health 9000... kat sabah ni dah ada center dan so far aku tengok mesin pro nature tu heavy duty gak.... mesin dr health 9000 & bios 9000 tu aku tak nampak lagi so no komen tp dalam gambar macam heavy duty gak...

sebagai seorang yang berkelulusan ijazah kejuruteraan .... kualiti dalam konteks ni sukar diukur..... ukurannya lebih kepada harga kerana objektifnya sama........ ukurannya cuma "shelf life" iaitu jangka hayat mesin tersebut... Setakat ni aku lebih cenderung kepada dr 9000, pro nature & pyr energy kerana harga yang lebih mampu dimiliki untuk kegunaan dirumah....

DR. HEALTH 9000 berkata...

Alamat: 34-A, 1 st Floor, Jalan Jernai 2, medan Idaman, Jalan Gombak, Kuala Lumpur
Tips: 10 minit daripada plaza tol gombak-karak, 5 minit daripada uptown danau kota, berdekatan plaza idaman, belakang pasaraya Ong Tai Kim Gombak dan KFC/McD Gombak. 5 minit dari UIA. 500 Meter daripada Uptown Danau Kota. 5 minit daripada Gombak Setia. Kedai ada Signboard Golden Wellness

dilengkapi dengan:
a)Energy Cuision untuk 2 orang boleh duduk- dan boleh ditambah sehingga boleh duduk dalam 1 terapi-8 orang
b)Sleep Energy Cuision- Untuk terapi sewaktu tidur
c)magic Pen dua Jenis-roller type dan acupuncture type
d)penebat kaki transparent-tidak perlu beli penebat kaki lagi
e)Kain pengalas ‘energy cuision’- boleh dibasuh jika pad kotor dan berfungsi menghalang daripada ‘energy cuision’ calar-calar atau rosak
f)buku manual dan warranty card
g)Kos penghantaran percuma seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Serawak

Pembayaran:
a)cash
b)credit card
c)bank darf.
d)Ahli koperasi Guru dan ahli Koperasi Kopida boleh membuat permohonan pinjaman melalui pihak Golden Wellness.Sila bawa 3 salinan IC yang disahkan majikan, 1 bulan penyata gaji asal dan potostat, 2 salinan penyata gaji 2 bulan sebelum (disahkan majikan), 1 salinan buku bank. Tempoh proses adalah 2 minggu.

Keberkesanan Mesin?
a)Kami ada membuka beberapa center untuk menguji keberkesanan mesin. Mesin yang dijual telah diuji keberkesanannya dibeberapa tempat 5 tahun sebelum mesin dipasarkan.Sudah tentu mesin kami mempunyai keberkesanan yang sama dengan mesin yang jauh lebih mahal terutama daripada mesin buatan jepun kerana teknologi dan piawaian kualiti dipantau daripada syarikat Jepun sendiri.
b)Mesin kami mendapat kelulusan SIRIM dan TUV-ISO 13485 setaraf dengan mesin-mesin berkualiti yang lain.
c)Mesin kami diinsurankan dengan liability insurance RM 1 Juta oleh MULTI-PURPOSE BERHAD yang sudah semestinya melibatkan permantauan kualiti secara keluseluruhan.

DR. HEALTH 9000 berkata...

Nama syarikat: Golden Wellness Marketing (M) Sdn. Bhd.
Alamat: Kuala Lumpur
Skop bisnes: Medical Device, alat-alat senaman dan kesihatan
Kawasan Bisnes: Malaysia, Indonesia, Brunei

Latihan Disediakan oleh Golden Wellness Academy.

Sebarang urusan hendaklah melalui:

Golden Wellness Marketing(M) Sdn. Bhd Print

34-A, 1st Floor, Jalan Jernai 2,
Medan Idaman Business Centre,
Batu 5 Jalan Gombak,
53100, Gombak, Kuala Lumpur,
Malaysia

+603 4021 0155 (cik Tinny)
+603 4021 0512

waktu- 9pg-6.00ptg Ahad, Isnin- Jumaat. Sabtu Cuti.

Tip-tip memilih mesin terapi elektrostatik untuk dijadikan bisnes:
a)Mempunyai HQ dan tempat service. Ini adalah penting kerana sebarang urusan seperti warranty dan pembaikan hendaklah mempunyai HQ untuk dijadikan tempat rujukan.
b)Ada Warranty
c)Mempunyai kepakaran dan tenaga kerja- contohnya mesin hendaklah mempunyai tenaga kerja yang pakar contohnya engineer dalam sebarang urusan pembaik-pulihkan mesin sekiranya berlaku kerosakan akibat kecuaian atau sebagainya walaupun selepas warranty tamat syarikat mengenakan charge yang berpatutan untuk urusan pembaik-pulihkan.
d)Latihan dan training- Golden Wellness Academy akan membantu sekiranya anda bercadang hendak menjadi ejen syarikat atau sebagainya.
e) Service yang baik

Anda boleh datang ke HQ kami untuk sebarang Rujukan.

Alamat: 34-A, 1 st Floor, Jalan Jernai 2, medan Idaman, Jalan Gombak, Kuala Lumpur.
Tips: 10 minit daripada plaza tol gombak-karak, 5 minit daripada uptown danau kota, berdekatan plaza idaman, belakang pasaraya Ong Tai Kim Gombak.

untuk melihat testimoni: http://mymesinterapi.multiply.com/journal

DR. HEALTH 9000 berkata...

Nama Syarikat: Golden Wellness Marketing (M) Sdn. Bhd. (peruncit)

Pegawai Pemasaran: Mohd Firdaus

Modal Berbayar: RM 3.5 Juta

Supply Ability: 100,000 unit sebulan

untuk melihat testimoni: http://mymesinterapi.multiply.com/journal

Fungsi-Fungsi Paling Banyak dimiliki oleh Dr. Health 9000:
a)High Potential: 1500V, 3000V, 6000V, 9000V (4 Gelombang berbanding dalam pasaran 3 gelombang sahaja 3000 V, 6000V, 9000V)
b) Negative potential: -1500V, -3000V, -6000V, -9000V (4 gelombang dan maximum output -9000V berbanding pasaran yang menggunakan 3 gelombang -1500V, -3000V,-4500 V serta maximum output -4500V sahaja)
c)Light wave energy- yang menggunakan 72,000 Hz untuk membuang lemak dan kolestrol dalam darah secara menyeluruh dengan lebih berkesan berbanding high potential dan negative yang lebih tertumpu pada saluran darah dan saraf)
d)low voltage- Untuk rawatan tidur selama 6 jam digunakan bersama pad tidur yang didatang khas untuk digunakan pada masalah kesihatan tertentu)
e)acupuncture-merangsang titik-titik acupoint yang tertentu dalam kaedah perubatan silam sejak 3000 tahun dahulu
f)magic Pen-digunakan dalam keadaan tertentu bagi melegakan kebas, sakit-sakit badan, bisa-bisa, sakit lutut, dll
g)Negative Ionizer plasma cluther-pembelian berasingan
h)fungsi automatic mode yang mana ‘peak’ atau output voltage berubah daripada 3000 kepada 6000 kepada 9000 mengikut masa ke masa.

Ramai Yang keliru membezakan fungsi-fungsi high potential, negative, low voltage, acupuncture. Ada jurujual mengatakan semua fungsi adalah sama. Semua mesin terapi adalah sama. atau semua mesin adalah sama. Ada yang mengatakan mereka yang terbaik walaupun mempunyai satu fungsi sahaja. Sebenarnya jawapan itu tidak benar sama sekali. Jika ada membuat kajian terhadap fungsi-fungsi ini, anda akan temui jawapan-jawapan yang berbeza. Contohnya High Potential memerlukan voltan sehingga 9000V dengan 60 gegaran per saat untuk berfungsi semaksimum mungkin, begitu juga negative potential memerlukan -9000V dengan 60 gegaran per saat untuk berfungsi semaksimum mungkin. Ada mesin jepun yang bernilai sehingga belasan ribu ringgit mempunyai fungsi high potential sahaja. Ada mesin jepun yang mempunyai fungsi negative potential sahaja bernilai belasan ribu ringgit. Ada light wave energy sahaja yang mempunyai 72,000 getaran per saat untuk meninggirkan kolestrol jahat dalam darah. Ada mesin Jepun yang mempunyai fungsi voltan untuk digunakan pada masa tidur sahaja. Langkah yang paling bijak pihak Golden Wellness lakukan adalah menggabungkan semua jenis fungsi yang terdapat dipasaran Jepun. Dan anda boleh gunakan dengan menggilir-gilir fungsi, supaya rawatan lebih berkesan dan untuk mengelak keimunan pada diri sendiri. Semakin banyak fungsi, semakin berkesan sesuatu rawatan.

DR. HEALTH 9000 berkata...

Sebelum membuat keputusan membeli mesin terapi, langkah paling bijak anda lakukan adalah memastikan:
a)fungsi high potential mempunyai output sehingga 9000V
b)fungsi negative potential mempunyai output sehingga -9000V
c)mempunyai fungsi light wave energy atau di Jepun lebih dikenali ‘high frequency’ kerana trend mesin daripada jepun sekarang semua mempunyai fungsi High Frequency disamping fungsi high potential atau negative potential
d)mempunyai rawatan untuk tidur
e)mempunyai electronic pen 2 jenis-roller type dan acupuncture type.

Jika anda penguna yang bijak, andapasti dapat membezakan fungsi-fungsi tersebut.

Sijil: TUV, CE, IAF, Sirim

Latihan: Setiap ejen akan diberi latihan yang secukupnya oleh Golden Wellness Acedemy dan Training Center.

Poster dan bahan-bahan pemasaran: kami akan sediakan secukupnya kepada Anda.

Teknik menggunakan MAGIC PEN:

Gosak dan fokus di tempat sakit dan tertentu sahaja selama10-30 minit.

Yang penting buat hari-hari. Teknik betul sangat diperlukan. Sila belajar betul2 daripada SALES PRESENTATIVE.

disini disertakan rawatan minimum yang anda perlukan untuk rawatan terapi ini menunjukkan kesan..

KATEGORI BIASA: 2-3 minggu

KATEGORI SEDERHANA: 3-4 minggu

KATEGORI SAKIT: 2-3 BULAN

Makin murah.. Makin HEBAT. DR. 9000 bukan lagi nama asing dikalangan jenama produk- produk kesihatan pilihan masyarakat dunia.Prestasi yang ditunjukkan oleh mesin ini yang terus kukuh berada dalam pasaran selama sepuluh tahun.

Alat ini telah banyak membantu manusia seluruh dunia dalam menjalani kehidupan dalam keadaan sentiasa sihat dan sempurna.keupayaanya untuk melancarkan peredaran darah melalui getaran elektrik telah terbukti sejak awal penghasilanya.

Melalui penggunaan Dr. 9000 ianya bukan sahaja menjimatkan puluhan ribu ringgit bahkan ianya tidak membebankan pesakit kerana ianya dapat dilakukan hanya dirumah.

Ciri-ciri- 3 FUNGSI:

HIGH VOLTAGE-9000V

TAHAN LASAK & DIHEMPAS TIDAK PECAH

BERASAL DARIPADA JEPUN TAPI MEMINDAHKAN OPERASINYA KE MALAYSIA KERANA TENAGA KERJA YANG SANGAT MURAH BERBANDING JEPUN

LEBIH BANYAK FUNGSI DARIPADA MESIN TERAPI LAIN YANG HANYA ADA 1 FUNGSI SAHAJA

MESIN HIGH VOLTAGE 9000V YANG ADA TUV YANG PALING MURAH DI PASARAN

KAJIAN DI CENTER KAMI- TERAPI PERCUMA. LEBIH 30,000 ORANG DIUJI LEBIH 40% KES2 BIASA MENUNJUKKAN PERUBAHAN KE ARAH PEMULIHAN SELEPAS 2 MINGGU. LEBIH 80% KES LAMPU MERAH MENUNJUKKAN KESAN PERUBAHAN KEARAH PEMULIHAN SELEPAS 2 BULAN. DAN SELEBIHNYA SELEPAS 4-6 BULAN BAGI KES YANG TERLALU ‘BERAT’.

Bertindak melalui 3 cara, iaitu :-
1) Membersihkan Saluran Darah
2) Meningkatkan Daya Ketahanan Badan
3) Menyelaraskan Sistem Saraf Tak Terkawal
ACCESORIES OF DR HEALTH 9000
pad penebat kaki, energy cuision, sleep cuision, magic pen acupuncture and roller type
Aug 25, ‘09 6:26 PM
for everyone

KLIK PADA LINK BLOG DIATAS UNTUK MELIHAT KESELURUHAN GAMBAR. SOLE DISTRIBUTOR-MALAYSIA- GOLDEN WELLNESS MARKETING (M) SDN BHD

KILIK PADA GAMBAR UNTUK MELIHAT GAMBAR PADA SAIZ YANG BESAR

ini adalah accessories yang disediakan.

Kelebihan membeli Dr. Health 9000 adalah:
a)pad penebat kaki diberikan sekali sewaktu pembelian. Pad kaki transparent ini lebih berkesan kerana pad penebat kaki yang diperbuat daripada plastik adalah lebih baik daripada getah untuk mengelak kebocoran
b)Dilengkapi sleep energy cuision untuk rawatan sewaktu tidur
c)Dilengkapi dengan 2 pad duduk dan pelapik kain bewarna keemasan
d)Dilengkapi dengan magic pen 2 jenis iaitu acupuncture dan roller type

DR. HEALTH 9000 berkata...

Nama Syarikat: Golden Wellness Marketing (M) Sdn. Bhd. (peruncit)

Pegawai Pemasaran: Mohd Firdaus

Modal Berbayar: RM 3.5 Juta

Supply Ability: 100,000 unit sebulan

untuk melihat testimoni: http://mymesinterapi.multiply.com/journal

Fungsi-Fungsi Paling Banyak dimiliki oleh Dr. Health 9000:
a)High Potential: 1500V, 3000V, 6000V, 9000V (4 Gelombang berbanding dalam pasaran 3 gelombang sahaja 3000 V, 6000V, 9000V)
b) Negative potential: -1500V, -3000V, -6000V, -9000V (4 gelombang dan maximum output -9000V berbanding pasaran yang menggunakan 3 gelombang -1500V, -3000V,-4500 V serta maximum output -4500V sahaja)
c)Light wave energy- yang menggunakan 72,000 Hz untuk membuang lemak dan kolestrol dalam darah secara menyeluruh dengan lebih berkesan berbanding high potential dan negative yang lebih tertumpu pada saluran darah dan saraf)
d)low voltage- Untuk rawatan tidur selama 6 jam digunakan bersama pad tidur yang didatang khas untuk digunakan pada masalah kesihatan tertentu)
e)acupuncture-merangsang titik-titik acupoint yang tertentu dalam kaedah perubatan silam sejak 3000 tahun dahulu
f)magic Pen-digunakan dalam keadaan tertentu bagi melegakan kebas, sakit-sakit badan, bisa-bisa, sakit lutut, dll
g)Negative Ionizer plasma cluther-pembelian berasingan
h)fungsi automatic mode yang mana ‘peak’ atau output voltage berubah daripada 3000 kepada 6000 kepada 9000 mengikut masa ke masa.

Ramai Yang keliru membezakan fungsi-fungsi high potential, negative, low voltage, acupuncture. Ada jurujual mengatakan semua fungsi adalah sama. Semua mesin terapi adalah sama. atau semua mesin adalah sama. Ada yang mengatakan mereka yang terbaik walaupun mempunyai satu fungsi sahaja. Sebenarnya jawapan itu tidak benar sama sekali. Jika ada membuat kajian terhadap fungsi-fungsi ini, anda akan temui jawapan-jawapan yang berbeza. Contohnya High Potential memerlukan voltan sehingga 9000V dengan 60 gegaran per saat untuk berfungsi semaksimum mungkin, begitu juga negative potential memerlukan -9000V dengan 60 gegaran per saat untuk berfungsi semaksimum mungkin. Ada mesin jepun yang bernilai sehingga belasan ribu ringgit mempunyai fungsi high potential sahaja. Ada mesin jepun yang mempunyai fungsi negative potential sahaja bernilai belasan ribu ringgit. Ada light wave energy sahaja yang mempunyai 72,000 getaran per saat untuk meninggirkan kolestrol jahat dalam darah. Ada mesin Jepun yang mempunyai fungsi voltan untuk digunakan pada masa tidur sahaja. Langkah yang paling bijak pihak Golden Wellness lakukan adalah menggabungkan semua jenis fungsi yang terdapat dipasaran Jepun. Dan anda boleh gunakan dengan menggilir-gilir fungsi, supaya rawatan lebih berkesan dan untuk mengelak keimunan pada diri sendiri. Semakin banyak fungsi, semakin berkesan sesuatu rawatan.

Sebelum membuat keputusan membeli mesin terapi, langkah paling bijak anda lakukan adalah memastikan:
a)fungsi high potential mempunyai output sehingga 9000V
b)fungsi negative potential mempunyai output sehingga -9000V
c)mempunyai fungsi light wave energy atau di Jepun lebih dikenali ‘high frequency’ kerana trend mesin daripada jepun sekarang semua mempunyai fungsi High Frequency disamping fungsi high potential atau negative potential
d)mempunyai rawatan untuk tidur
e)mempunyai electronic pen 2 jenis-roller type dan acupuncture type.

Jika anda penguna yang bijak, andapasti dapat membezakan fungsi-fungsi tersebut.

Sijil: TUV, CE, IAF, Sirim

DR. HEALTH 9000 berkata...

HUBUNGI 03 4021 0155 (cik Tinny)

UNTUK MENGETAHUI TENTANG LEBIH LANJUT MENGENAI DR. HEALTH 9000

WAKTU PEJABAT SHJ

WWW.MESINTERAPIELEKTRIK.BLOGSPOT.COM

WWW.GOLDENWELLNESS.COM.MY

DR. HEALTH 9000 berkata...

HAJI DIN KUANTAN- SETELAH MEMBELI MESIN BIOS 13 UNITS, MESIN DR. JISM AL-JABBAR 10 UNITS DAN DR. HEALTH 9000 10UNIT DAN DILETAKKAN DI PUSAT KESIHATAN SAYA DI JALAN SULTAN ISMAIL, KUANTAN PAHANG, SAYA MENDAPATI KESAN PENGGUNAAN DARIPADA PELANGGAN YG DTG MEMBUAT TERAPI APABILA MEMBUAT TERAPI DR. HEALTH 9000 ADALAH LEBIH BERKESAN DAN CEPAT KESAN POSITIFNYA DARIPADA MEMBUAT TERAPI DENGAN MENGGUNAKAN MESIN DR. JISM DAN BIOS 9000 SHJ

DR. HEALTH 9000 berkata...

sila buka

www.mesinterapielektrik.blogspot.com

www.goldenwellness.com.my

jika anda ingin mengetahui lebih lanjut pasal mesin terapi elektrik

Perbandingan Mesin kami:

a)Dr. Health 9000 harga RM 5900
fungsi: high potential 3000V, 6000V, 9000V
negative potential -3000V, -6000V,-9000V
light wave energy
low potential

b)Dr. Jism Al-Jabbar- selalu diiklankan di metro- RM 12,500
fungsi: high potential 3000V, 6000V, 9000V
negative potential -3000V, -6000V,-9000V
light wave energy
low potential

c)Family. Dr. Al-jabbar- selalu masuk iklan metro- RM 5900
high potential 5000V, 7000V
negative potential -3000V, -4500V

Fikirkan lah mengenainya....

Saha Jermi berkata...

Untuk membeli Mesin terapi DR.Health 9000 boleh hubungi saya SAHA JERMI 019-3574349 (24hours)

Saha Jermi berkata...

Adakah barang yang mahal itu lebih berkualiti dari yang murah? Giant adalah pasaraya yang menjual barang yang murah... adakah barangnya tidak berkualiti? Ramai juga orang yang pergi.
Malahan cawangan Giant makin bertambah.

Mesin Terapi DR.Health 9000 berharga RM5900, ianya diedarkan oleh BUMIPUTRA ISLAM. Kualitinya terjamin dari SIRIM. Harganya murah kerana kos pengiklanannya dikurangkan. Kami tidak mahu pelanggan kami dibebankan dengan kos iklan menyebabkan harganya melambung tinggi. Ada juga syarikat yang membuat pusat terapi percuma. Siapa yang menangung kos percuma ini? Jawapanya adalah pembeli.. setuju atau tidak terpulang pada anda sebagai pengguna.

DAPATKAN MESIN TERAPI DR.HEALTH 9000 SEKARANG!!!
CALL SAYA: SAHA JERMI 019-3574349

Tanpa Nama berkata...

DR Health 9000 ader diskaun 50% dalam iklan metro ahad, betul ker... diskaun tu sampai bile?

tq

Tanpa Nama berkata...

nak tanya...bagi those yg pernah patah tulang kaki atau tangan dan dimasukkan besi , boleh pakai ke mesin terapi nih?

Tanpa Nama berkata...

harga asal RM 12500. lepas discount 50% rm 5900. fungsi mcm Dr. jism yg beharga RM 12,500.

Tanpa Nama berkata...

mesin bios9000 2nd hand hendak dijual...harga boleh dirunding call sy 019-3571156

Tanpa Nama berkata...

saya Dr. Ahmad MD & mempunyai klinik sendiri yang menjalankan pemasaran mesin terapi elektrik dr. health 9000 di kelantan dan terengganu.

sila call saya:0145246522

Tanpa Nama berkata...

Untuk apa beli barang mahal jika kualiti sama..
barang yang diimport semua sama..Cuma dari mana ia dipasarkan menjadi harga yang mahal..

fikir2 kanlah..

Saha berkata...

KAMI MENGURANGKAN KOS PENGIKLANAN DIAKHBAR
KAMI MENGURANGKAN KOS TERAPI PERCUMA
AKHIRNYA KAMI DAPAT KURANGKAN HARGA MESIN TERAPI DRHEALTH KEPADA RM5900 SEUNIT

MESIN TERAPI DR.HEALTH ADALAH MESIN TERAPI YANG PALING MURAH DIPASARAN. IANYA TELAH DIIKITIRAF OLEH SIRIM DAN TUV.

UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN MESIN TERAPI DR.HEALTH 9000 SILA HUBUNGI SAYA:
EN.SAHA JERMI 019 3574349 (Sem.Malaysia)
PENGHANTARAN PERCUMA UNTUK SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA.

Tanpa Nama berkata...

Hurm... pemilihan di tgn pengguna...
selain Bios 9000v keluaran ito, terdapat 3 @ 4 persaingan mesin terapi medan elektrik ini sperti Al-jabbar keluaran UC health, Dr Jism keluaran Golden well.... setiap brg nie berkualiti lau x knape sirim MALAYSIA mmberikan perakuan kpd syarikat2 ini... jgn terburu2 mbuat keputusan....

Tanpa Nama berkata...

area kota bharu yang berbayar @ free terapinya kat mn? ader sesiape tahu???

Tanpa Nama berkata...

memang bios 9000 tu berkualiti tapi cekik darah mahal sangat...cina buat bisnes nak untung A1 tu bukan melayu punyer..

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak untung berpada pada lah jangan ambil kesempatan keatas orang yg. susah. Advertisement hari2 harga X berani nak letak. knape ? Pandai 2 lah menilai.

En. Mad berkata...

Jika anda ingin membantu ahli keluarga yang menghadapi masalah kesihatan seperti Sakit Jantung, Kencing Manis, Darah Tinggi, Gout Dan Sebagai nya. Rawatan menggunakan mesin terapi elektrik adalah salah satu cara. Jika anda berminat Silalah layari blog saya
www.terapielektrik.blogspot.com

Ihtazzat Vibrations berkata...

Tubuh manusia, tanpa kita sedar, sarat dengan pelbagai aktiviti elektrikal @ bio-elektrik. Perkara yang utama yang membawa kepada mulanya proses perawatan daripada dalam adalah memberi bio-eletrik yang sebenarnya diperlukan oleh tubuh.

Tanpa Nama berkata...

kenapa mahal sangat..hanya elektronik yg tiada harga bila rosak....sebab teknologi baru???...akan murah bila bayak saingan??..4-5 tahun nnti harganya x sampai 1000 ker???

@@@

Tanpa Nama berkata...

4-5 TAHUUN LAGI MUNGKIN ADA DAH TERLAMBAT...
KITA TAK TAHU APA AKAN JADI BILA DAH SEKARANG TERLANTAR SAKIT. sEMPATKAH 4-5 TAHUN LAGI???
YA..ITU SEMUA KERJA TUHAN..QADA' DAN QADAR TELAH DITENTUKAN..TAPI KITA MESTI ADA USAHA UTK SELESAIKAN MASALAH KESIHATAN KITA DALAM JANGKA MASA YANG SINGKAT TANPA PERLU MENUNGGU 4-5 TAHUN LAGI UTK HARGA LEBIH RENDAH BERBADING SEKARANG..
SAYA, 0172399549(SALES ASST.)

Tanpa Nama berkata...

Mesin terapi golden wellness RM6500 shj
-Full spec
-made in japan
-warranty 5 tahun
-produk di insuranskan 1 Juta

Pertanyaan sila Hubungi sy
akmal 0102310188 (24 hour available)

Buat pilihan yang terbaik sebelum membeli mesin terapi. jaminan kami Kualiti terbaik dgn harga paling rendah dalam pasaran.

Nadia Ahmad berkata...

mesin ni mmg bgus dan sgt berkesan,my mum da beli n rmi yg da cuba,alhmdlh setakat ni mmg berkesan ;-)

bigsquare11 berkata...

berapa harga mesin terapi dr health 9000 ? rm6500 atau rm5900 ?? saya memang berminat nak beli mesin tersebut tapi terkeliru dgn harganya.

Tanpa Nama berkata...

mesin terapi yg baik ialah yg boleh merawat penyakit kualiti macamana jepun ke korea ke china ke yg penting aturan penggunaan, kalau ada waranti takde masalah boleh diambilkira, kereta baru yg kita beli harag ratus ribu rm pun kadang2 ada masalah yg tak sepatutnya..lampu brek tak nyalalah, wiper tertanggallah...itu semua biasalah..utk keterangan lanjut dr diagnose mesin terbaru dipasaran Asia Tenggara Mohd 017 3186894

Tanpa Nama berkata...

Sekarang ada banyak kompeni yg mengedar mesin terapi, frequensi tinggi ataupun rendah..fungsi semuanya sama merawat penyakit TANPA KESAN SAMPINGAN..jadi terpulang kepada pembeli membuat pilihan...yang terbaru MESIN TERAPI YG BOLEH MENGESAN PENYAKIT MELALUI TAPAK TANGAN!Mohd 017- 3186894 Ejen dialu-alukan..

Tanpa Nama berkata...

Satuju Mesin Terapi yang dipasarkan terutamanya DR.Health 9000 atau jenama lain . Ramai pengguna mengatakan ianya terbukti mengurangkan / menyembuh penyakit penyakit kronik, betul tidak? perangkaan ada!?. Jika betul dengan itu saya cadangkan Kementerian Kesihatan Malaysia membawa/mencadangkan peralatan ini adalah salah satu mesin yang di iktiraf oleh kerajaan untuk di letakkan di seluruh pelusuk klinik 1Malaysia.
Saya ingin bertanya dengan jujur adakah mesin terapi yang ada (jenis lain)sekarang di Kementerian kesihatan di luluskan? atau dg kebenaran?. Apakah standard yang perlu kita lalui untuk memasarkan di Kementerian Kesihatan. Mungkin perlu ada perlobian? atau kabel yang besar untuk mendapatkan sokongan?...atau lain2. Ok...perkara lain pula adakah Kementerian Kesihatan telah membenarkan mesin terapi (berbagai jenama) yang di jual dipasaran telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan?..nanti berlaku salah siapa dan siapa salah!..kita tidak boleh salahkan pengguna kerana bukan semua celik kesihatan. Entah entah si penjual pun main agak agak saja..bukan ada sijil/iktiraf pun.. Kementerian Kesihatan hanya mengawal ubat ubatan/lesen kedai ubat/pengamal Farmasi/ubat tradisional dsb sahaja? kata lain yang ada kelulusan Kementerian Kesihatan sahaja. Bagaimana dengan mesin Terapi/air berubat/penapis air/ RO water dll adakah memerlukan kebenaran dan tatasuli pengamal perubatan? Oleh itu Kementerian Kesihatan perlu bekerja kuat untuk membawa perkara2 yang bersangkutan mengenai produk2 kesihatan dan yang sama maksudnya hendaklah dibawa ke parlimen supaya dapat diselaraskan undang2/peraturan untuk mereka yang berminat untuk memasarkan pasaran mereka. Ada nya sokongan dan peraturan dari kerajaan maka semua rakyat di malaysia yang berniaga dan yang membeli akan terselamat dari penipuan dan kesengsaraan dari penyakit merebak akibat tersalahguna alatan sokongan atau ubat ubatan yang tak tahu ujungpangkalnya. Sesudah ada peraturan tersebut maka rakyat IMalaysia akan tabik dengan Kementerian Kesihatan. Negara kita baru boleh lebih maju lagi jika di malaysia semua bentuk produk kesihatan yang hendak di telan kedalam perut telah sah halal dan selamat dari unsur unsur penipuan harga dan kandungan produk terebut. Pandangan saja..wasssal.

Tanpa Nama berkata...

Boleh percaya ke Produk2 dari Timur? terpulang pada anda!. Saya pernah jual produk2 mereka, macam2 produk depa perkenalkan geng (perniagaan lansung) tapi yang kaya (dapat banyak)tauke je (peneraju).. aku kena round satu Malaysia jual produk depa...yang aku dapat letih je ..kira punya kira duit habis ke minyak, masa dg keluarga hancus,bil telefon, kerja di pejabat tertangguh, ambil masa (curi)masa pejabat....( x berbaloi)kalau buat kerja tu saja x apa...part time lepas pejabat mengarut ..kalau geng2 bujang ok..jadi jurujual produk.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum! Nampaknya saudara-saudari semua begitu hebat memperkatakan tentang rawatan terapi medan elektrik. Ingin saya katakan di sini pihak kami telah menjelajah kesemua pengeluar mesin terapi ni di China, Korea juga Jepun. Kesimpulannya kami dapati kesemua mesin ni fungsinya nampak sama tapi kualiti begitu jauh berbeza. Seperti yang kita sedia maklum, jika di kaji dari sudut kualiti teknologi semua orang tahu buatan Jepun adalah terbaik. Mungkin ada orang yang tak mampu beli yang Jepun kerana mahal tetapi hanya mampu beli yang murah dan tak berkualiti. Ada yang kata beli yang murah pun sama je buat apa beli yang mahal walhal fungsinya sama je. Baiklah, ingin saya maklumkan disini pihak kami telah melihat ujian2 yang telah dijalankan untuk setiap mesin tersebut sebelum masuk ke Malaysia. Apa yang mengejutkan kami adalah hanya mesin dari Jepun dan beberapa mesin dari korea yang boleh dikatakan selamat kerana itu mesin mereka memperoleh anugerah ISO TUV dari Jerman berbanding mesin dari China yang heboh memperkatakan tentang ISO mereka walhal diperoleh dari negara China sendiri yang tidak menepati piawaian antarabangsa. Bukti jelas boleh kita lihat melalui jaminan Insuran yang mana mesin Jepun di Incuran kan oleh sykt Insuran Jepun sendiri iaitu negara pengeluar tetapi mesin dari China, sykt Insuran sendiri tidak berani memberikan Insuran atau jaminan. Itu sebab kita lihat semua Insuran mesin china tidak di insuran kan oleh sykt insuran pengeluar iaitu dari China tetapi terpaksa di insuran kan di Malaysia yang di uruskan oleh agen pengedar di Malaysia sendiri. Cuma saya nak tanya insuran tu hanya gimik je kerana ia bukan untuk keselamatan pengguna tetapi untuk mesin saja dalam tempoh warranty shj. Manakala tentang harga pula mesin China harga sebenarnya tak sampai pun RM1,000 kerana itu sibuk adakan hadiah dan ada yang berikan sampai 50%. Ini tak manasabah langsung jika di fikirkan dari segi aspek keselamatan dan keberkesanan. Tak mungkin alat perubatan boleh di jual separuh harga melainkan ia hanya barang petaling street shj. TOLONG jangan menipu orang ramai semata2 untuk peroleh komisen berlipat kali ganda. Sedih sgt kerana yang menjual Melayu dan Pembeli juga Melayu. Dah jadi Melayu tipu Melayu. Kan bodoh namanya tu. Dalam urusniaga ISLAM, kita kena telus, kalau brg China berapa harga sebenarnya? Apa nama kilangnya? Apa website nya? Skrg penipuan dah melampau-lampau, jika ada penginktirafan antarabangsa kononnya tunjukkan sijil2nya, jangan hanya tunjuk rupa sijil dalam akhbar2 tapi tulisannya di kaburkan supaya tak dapat di baca. Jika produk China teknologi Jepun, tunjuk gambar kilang pengeluar di China dan Jepun. Cth spt DR Pro 9000 bila kita tanya buatan mana ada kata dari China ada kata buatan dari Jepun. Bila mintak nama kilang dan gambar kilang, dia kata rahsia. Ada pulak yang kata ia murah kerana di pasang di Malaysia, bila tanya kilang kat mana? dan nama apa? Ada yang kata kat Shah Alam kilang Hitachi dan bila menyamar buat call kali kedua rahsia pulak. Menipu ke? Mana ada mesin terapi letrik di pasang di Malaysia. HARAP SEMUA PENGGUNA MEMBUAT SIASATAN SEBELUM TERKENA. RM5,000 ADALAH DUIT, RM1,000 PUN DUIT. ADA ORANG SAKIT TAPI BUKAN SENANG NAK KUMPUL DUIT DALAM EKONOMI SEKARANG. NASIHAT SAYA SEBELUM BELI BUAT KAJIAN DAHULU KERANA MENGIKUT KAJIAN SAYA MESIN TERAPI DARI CHINA TAK BERKUALITI DAN BUKAN FUNGSI YANG BERBEZA TETAPI YANG TERLEBIH PENTING ADALAH KUALITI ELEKTROSTATIK DI HASILKAN TAK BERKUALITI KERANA KOMPONEN DALAMANNYA YANG TAK BERKUALITI. 'BERKATALAH BENAR WALAUPUN PAHIT UNTUK MANAFAAT UMMAH SEJAGAT'

Tanpa Nama berkata...

Pengguna2 yang mementingkan kesihatan perlu ingat, mesin yang anda beli adalah untuk kegunaan sendiri dan ia melibatkan aliran elektrostatik ke badan anda sendiri. Oleh itu, dalam ghairah kita untuk membeli mesin terapi perlulah kita ingat bahawa yang kita nak beli ni bukan television atau bukan radio dsb. Alat2 itu jika rosak atau bahaya ia tak membahayakan diri kita sendiri. Tetapi, mesin terapi ini melibatkan aliran elektrostatik ke badan kita dan jika ia tak berkualiti ia juga akan beri kesan buruk kpd badan kita sendiri akhirnya. Cuma apa yang kita kena faham adalah kesan negatif aliran elektrostatik yang tak berkualiti ini keatas badan kita bukan dapat kita lihat 'on the spot, tetapi ia akan dapat kita lihat selepas bertahun2 menggunakannya yang mungkin kita pun tak tahu akan puncanya walhal ia berpunca dari penggunaan mesin elektrostatik yang tak berkualiti. Cth satu ketika dulu Al Jabbar membuka pusat terapi serentak di seluruh Malaysia secara percuma tetapi, tiba2 setelah tak sampai berapa lama ia di tutup pula serentak di seluruh Malaysia. Anda tahu kenapa? Seperti yang kita sedia maklum, pusat terapi di buka dari Jam 10.00 hingga 7.00 malam melibatkan penggunaan mesin berterusan dari 10.00pagi hingga 7.00malam. Apa yang berlaku ialah mesin di beberapa pusat terapi terutama yang saya alamai sendiri di JITRA telah mengeluarkan asap menyebabkan ahli2 terapi yang hadir merasa takut dan tidak datang lagi ke situ. Inilah kesannya kerana terlalu ambil mudah produk ciplak dari negara china. Jika anda tak percaya anda boleh tanya saudara anda yang mungkin pernah terapi di JITRA atau beberapa centre yang lain. KINI, setelah kesan negatif itu mulai terbongkar dan ada yang menghadapi 'side effect' maka kita lihat dalam akhbar mereka mula heboh berkempen 'AWAS JANGAN TERBELI MESIN TIRUAN" kononnya. Mana ada mesin terapi tiruan, kalau ada pun mesin mereka sendiri la. Mereka hakikatnya hanya penjual mesin shj tetapi sykt yang bertanggung jawab membawa mesin itu dari China adalah UC HEALTHCARE yang beroperasi di Taman Sri Rampai, Setapak, Kuala Lumpur milik MR YAP. Nama sykt ini dapat kita lihat tertera pada sijil SIRIM yang mereka perolehi termasuk nama kilang dari China tersebut.

Tanpa Nama berkata...

Syabas itu lah cakap2 orang Alpha One. mereka jual mesin yg harga berbelas ribu, jadi kena lah pertahankan mereka.

Nak tahu apa alpha One.

Harga RM 16,000.00.

Konsep Indirect Sales.

Dengan cara: datang terapi tiap2 hari, kena sayco kepala hotak dengan 3 cara:

a)gathering stage.minggu pertama
b)convicting stage minggu kedua
c)selling stageminggu ketiga
d)berpusing2 topic tu

PakCik dan makcik. Nanti saya tunggu geng Alpha One memberi komen disini secara lanjut, dan saya akan mendededahkan apa itu indirect sales dan semua topic2 yg digunakan Alpha One sampai pengguna rasa mesin2 made in japan yg lain atau mesin2 negara lain merbahaya dan memudaratkan.

Kita tunggu dan lihat.

dengan ini saya,

Pembongkar teknik Alpha One.

Tanpa Nama berkata...

Kini terbongkarlah teknik2 penjual mesin2 Alpha One Max One, Movas Ginho dll. Mereka kata macam2 sebab mereka jual mahal. Berbelas Ribu. Aku ada semua teknik2 yg diguna pakai oleh syarikat2 ini. Anda boleh copy, dan gunakan untuk bisnes anda jika ia berguna. Tunggu depa2 ni kutuk banyak2 syarikat lain, aku akan bongkar:

Pertama: Step 1 hingga 7 untuk pelanggan baru
B) step Gathering
C)Convicting
D)Selling
E)Testimonial yg ditampal dalam kedai2 mereka
F)Development Chart
g)poster2 dan penerangannya: contohnya ICEBERG
h)dll... Semuanya percuma.

Yang Benar,

Pembongkar Teknik Alpha One, Movas Ginho, Max One dan lain2 syarikat Indirect Sales.

Tanpa Nama berkata...

dengan teknik Alpha One gunakan, kalau nak tahu, kalau syarikat lain menipu, diorang lagi penipu besar. Sebab: tenik, cara sale 3 minggu sekali, kumpul orang dan buat terapi percuma dengan berharap duit orang pencen yg mana nak keluar untuk haji, Beli mesin berbelas ribu. Bodoh betul kalau nak salah kan orang lain. nak kutuk orang lain, katakan benar walaupun pahit? Pergi Blah.

Tanpa Nama berkata...

Tauke Alpha One namanya Chiah. Memang cina lah.Sebenarnya orang cina made in china lah. Cuma assembed dan dibenihkan di Malaysia. Ni Pendapat Bodoh Aku Untuk Alpha One. Bios 9000 memang produk made in china. dan fully recond. Kenapa beli brg second hand. Pakcik Aku Beli Mesin ni RM 16 ribu lebih, pakai tak rsa apa2 pun. Pas2 duk terperam kat Bilik tak guna. Padahal duit untuk haji.

Ni aku lampirkan website supplier alpha one: iti:

Establishment of Shanghai Factory including office and showroom in China 1994. Untuk pengetahuan umum hampir 40% barangan ito dihasilkan oleh China, komponen China, cuma kualiti control Ito. Ini termasuklah Bios 9000. Jadi kita nak panggil Bios 9000 made in Japan? Bukti: Test report untuk Medical (clinical study) dibuat di Hospital shanghai dan Guangzhou. Kenpa tak hsopital japan???????????????????? Insurans USD 1 million, Kenpa tak ada Bios 9000 pada polisi insurans produk2 ito. Sebab Bios 9000 made in China, dengan pemamntauan kualiti Ito. Dekat jepun, Bios 9000 tak terkenal pun, tak ada orang kenal. Produk 30 tahun dahulu, cuma kat malaysia je baru. dengan ciptaan 30 tahun dahulu, macam volvo lama yg dijual dengan harga rm3000, harga yg patut dijual RM 10 ribu je maximum. Tu Pun dah mahal. Establishment of Hanoi Factory including office and showroom in Vietnam pada tahun 1998. jadi produk itu made in vietnam la.Memang la made in vietnam.

Dan sungguh memalukan apabila: pada topic convicting, mereka akan membuatkan pelanggan percaya pada fakta semua mesin termaksuklah made in Japan yang lain merbahaya. Hebat tak Alpha One.

contohnya cara buruk Alpha One:

Pakcik dan makcik, macam mana penggunaan mesin terapi Bios 9000. Semua dah tahu Bios 9000 mesin yang berkualiti. kalau pakcik dan makcik nak tahu terdapat pelbagai jenis mesin dalam pasaran iaitu:

a)mesin A
b)mesin B
c)mesin C
d)mesin D
e)mesin E
f)mesin F
g)mesin G
h)mesin H
i)mesin made in japan 1
j)mesin made in japan 2

Pakcik dan makcik, terdapat kesan sampingan kalau beli mesin C dan D. Ada seorang customer dulu beli mesin C, (macam2 diorang buat cerita buah pinggang rosak lah, jatung makin berlubang lah walaupun cerita itu rekaan)jadi ada seorang yg datang kat sini pada mulanya dan penyakit dah melarat. Sekarang jual balik dan beli C(walau tak ada pun mesin tu).. pastu mesin A dan mesin B tak berkualiti bila dah guna sehari makin rosak dan memudaratkan. Diaorang buat2 cerita tu walaupun tak benar. Begitulah juga mesin2 yg lain. diorang akan survey setiap pesaing dalam setiap kawasan dan membuat topic untuk memburukkan mesin lain.

aku,

Bekas Pekerja alpha Oe yag tidak berpuas hati dengan cara alpha one tipu orang kita.

Tanpa Nama berkata...

Ni Pendapat baru aku...

semasa aku bekerja di Alpha One....

Nanti aku buat satu blog untuk mendedahkan pada semua orang, termsauk pakcik2 dan makcik2, tentang ayat2 yg digunakan alpha One bagi mendedahkan Indirect sale. Cuma sekrang ni aku tak ada masa lg. maklumlah. Sedih juga tengok orang melayu kene tipu dengan cina, kena tipu dengan chiah.

Tujuan aku bercerita ni bukan nak burukkan sesiapa, cuma nak balas apa yg diorang katakan kat atas, mcm2 diorang kutuk syarikat lain dan produk lain. Maklumlah setiap pekerja Alpha One dan Ginho gaji RM 8000 sebulan. Kena pertahan. Aku tahu lah, sebab aku bekas pekerja mereka.

Teknik Pancing.....

Alpha One Menggunakan teknik Indirect Sales Yang Berkesan. setiap centre dibahagikan dengan tiga Zon, Zon A, Zon B dan Zon C.

Zon A: kat luar tempat menunggu. Digelar oleh Alpha One, Ginho dan max one sebagai lubuk emas. Kawasan ini setiap pekerja diwajibkan membuat baik pada semua tetamu yg datang, memberi senyuman tak putus-putus. Jika orang datang, kena bagi layanan, kalau orang pakai kerusi roda dan berjalan tak berapa nak larat kena tolong, cepat2 sambut. Jadi semua tetamu akan berasa selesa dengan kita. Dah jadi macam adik beradik atau anak beranak. Sambil itu, semua pekerja diwajibkan mewujudkan 1 komunikasi yang baik dan ramah dengan semua pihk, cium semua poket customer yang datang, tengok kereta apa yg diorang bawa apabila datang ke terapi. Bila orang dah baik dengan pekerja dan dah tahu yg mana banyak duit, hukum mereka dengan teknik jualan yang berkesan jika mereka tak beli mesin.

Contohnya>
Didalam Zon B: Zon B adalah tempat buat terapi dan setiap orang disarankan buat terapi 30 minit sahaja. Ada tempat 20 minit. Hahaha. 'tak boleh buat lebih. sebab kalau buat lebih lagi bagus(ayat physcology)', jadi kena beli. 'Kalau buat hari2 lagi bagus' jadi kena beli. 'kalau buat 8 jam sehari dengan progrem 3 atau 2 lagi bagus' jadi kena beli. Sampai ada 1 topic, pada selling stage. Topic ini dikenali sebagai topic kasih sayang. Pakcik dan makcik, kalu sayang kat mak ayah, sayang kat saudara mara, berikan hadiah BIOS 9000 kat mereka sebab kesihatan adalah anugrah Allah yang tidak ternilai, bla bla bla, samapi setiap orang datang kat terapi menangis dan bertekad nak guna duit yg nak pergi haji tu pergi beli BIOS 9000. jadi haji ditangguhkan, so kena pospone atau jual tanah kalau nak pergi. Sedih, kalau kau betual2 kerja kat Alpha One,Max one atau Ginho, kau akan rasa sedih sebab apa, orang melayu di physcologi beli mesin yg mahal2 macam ni. kau tak rasa bersalah ke.

Zon 3: Zon yg customer tak boleh masuk. Di centre alpha one customer tidak dibenarkan masuk kedalam tandas. Tak percaya datang kat centre diorang. Tandas rosak, la tandas upgrade la. Sebab orang sakitkan macam2 masalah. kalau dah macam2 masalah, ditambah masalah nak dapat tandas, jadi senang2 belilah mesin ni.

Memang aku akui, mesin Bios ada lah 50% orang pakai baik dr stroke, gout dll. tapi cara diorang memanipulasi testimoni akau tak boleh terima. nanti aku dedahkan dalam blog(kalau aku ada masa nanti aku buat blog) atau kat sini je senang.

Blog ini dibuat untuk melawan apa yg dikatakan merbahaya kalau beli mesin daripada orang lain, tak kisahlah made in japan ke dan apa2 country.

Tanpa Nama berkata...

Chiah, aku harap kau berhenti tipu orang melayu dengan jual mesin samapi rm 16,8000...... Cukup...... cukup...... aku sungguh sedih dengan fakta ini..... Kerja dengan kau adalah 1 kemudaratan kerana terpaksa menipu orang.

Tanpa Nama berkata...

Dr. jism paling murah dan Paling Baik. Promotion RM10,500 untuk Dr. jism dan RM 6300 untuk Family Dr. Made in Japan.

Tanpa Nama berkata...

Woi tak lama lagi aku nak lancarkan blog nak bongkarkan teknik indirect sale Alpha One. Tunggu dan lihat,.....

Tanpa Nama berkata...

setelah beberapa tahun mesin-mesin ini di negara kita, ada ke kesan sampingan kepada pengguna? selain dari pada kebaikanya, terbukti ke mesin-mesin ini benar-benar mempunyai jangka hayat yg lebih dari 5tahun, berapa harga Dr. Health 9000 skrg ni. Apa benarkah keberkesan mesin Dr. Health 9000 ini

Tanpa Nama berkata...

Buat pe beli Dr. Health 9000?????? Belilah Dr. Jism dan Family Dr. buatan Japan. Harga family dr. baru RM5900. Family dr. mudah Bawa. Mudah alih. Ada banyak fungsi. Ada insurans. Ada Brand. Al-jabbar tak pernah ada masalah. Super Brand- Al-Jabbar.

Tanpa Nama berkata...

pehh setelah aku baca,, dan baca aku pilih DR HEALTH golden welness. kesimpulan dari competitor semua.. maaf aku bukan side mana2 aku cuma tiba2 sakit dada kiri sejak 2 hari lepas.dah sampai masa kena ada mesin yg amat perlu abad ini.dulu aku beli mesin treadmill untuk lari dan free mesin cycling.. tapi haram .. mana ada masa... pas tuh aku beli plak mesin urut kaki .. kira urat banyak kat kaki boleh rawat tapi mcm nak relax bole laa. skung mak aku sakit complete set,, ubat sebemban.. bapa aku plak jantung ok.. cuma darah turun naik..sebab niaga kan ada kala untung.. ada kala rugi staff mencuri cibai pompuan melayu skung.. kaki curi.. aku mula melalut ..hahah. ok
aku tgk youtube ... cerita pasal sakit jantung nie ialah silent killer... sebab secara tiba tiba ko mati.... tak caya ko taip
http://www.youtube.com/watch?v=lXemTefGVmQ
pehh seram, kepada yg kaki makan cam nasi lemak,roti canai,telur goreng,kuah berminyak (ini pun satu bodoh punya restoren melayu zaman skung... kalau masak kuah sikit.. minyak lebih)tapi apa yg bro cakap tu betul teknik alpha one tuh lebih membuatkan org menggadai harta. KESIAN melayu.. miskin,bergaduh sesama,penyakit,buang anak,gangster sesama. tapi TAKAN MELAYU HILANG DI DUNIA.. tapi kalau la aku beli dr health rosak atau kena short circuit ke, keluar asap ke... aku tuntut 1 juta.. pas tu aku post kat blog ni balik... tapi aku harap yg baik2 je laa kalau kena short mati macam nak tuntut ye tak ... hahah walau apa pun esok kemungkinan ada sales person yg aku telefon nak order.tak boleh jadi laa... sakit sebenar punca ialah lemak dalam darah... siut ... itu je menyebabkan ko kena penyakit berantai.. mati awal cam na nak tobat, kalau tua cam na nak beramal kat masjid, tapi kalau betul laa mesin tu harga rm 1000 kat china.. aku kena study.. cam na nak bawa masuk malaysia aku amik upah seribu je.. pastu jual online
ahahah..konpim al jabar , golden wellness, alpha one menangis.. melutut kat aku ckp tobat.. pas tu aku cakap bangun laa wahai kawan2.. ko pergi laa jual murahh.. baru tobat ko di terima allah sesungguhnye aku manusia .. eehhh silap alpha one cina ahahaha aku cakap kat alpha one ko pergi buat replika bios 9000 pas tu bakar kasi lu punya nenek pakai kerusi karen ..dekat lu punya neraka ahahahah. pas tu aku cakap kat jabbar tu , ko orang kelate kan.. sebab kat aljabbar sport ku tengok banyak acessorie kelate.... hemmm kelate mu meneng kali ni ja tahun depan n9 dehh.org kelate mmg pandai niaga tomyam,sup urat keting,urat pelikat, kalau niaga meme laku dehh. sebab diorang ni grouping, kalau jumpa gu .. SELAMAT TINGGAL ore semenanjung.. kawe nak jumpe grup kawe.. mu pi kece ore lain.. sebab kawe meme mace tok kawe .. tok guru yg yg tak suko kawe ore semenanjung.. tok kawe suka ore cina dehh .. hahahah... dr helath pastikan produk anda bagus kalau tak aku kutok sepuluh kuasa tenuk .....sebab ko pun mahal 5k ci sing...
aku melalut ... ahahah kalau ada awek nak kenal ngan aku ok jaa .. cek mek molek pon ok.. ahahah

Tanpa Nama berkata...

Kepada last orang yang bagi komen tu, kesian pulok kat mok ayoh mu, lahirkan mu. tapi cacat dari segi mental. Bercakap tak gunakan otak langsung. Aku rasa semua kat komen2 kat sini, tak rasional & tak boleh dijadikan rujukan. Kepada semua2 pengguna2, sila carri rujukan yang mentalnya penulis lebih bersih. Minda anda tak perlu dengan komen2 negatif dan yang tak rasional.100% aku rasa blog ini ditulis orang yang dipanggil penipu. Sebab semua penipu dan menuduh orang lain penipu. Lantakleh nak guna apa pun. Tp agak2 lah. Tak cukup oksigen kot kat dlm perut. Mak mo makan apa waktu bersalin. Janganleh, emosional sangat. Bodoh punya worang. Hidup pun tak guna.

Tanpa Nama berkata...

Ye, tak ye jugak. Macam sia!!! ada juga aku rasa penulis2 dalam blok ini. hentam-menghentam, jtuh-menjatuhkan, sia-sia2 je hidup. Para penulis sekalian, anda mungkin pekerja syarikat A, B, C, D. tapi kena la hormat orang lain. Anda kutok orang, orang kutok anda balik.Jadi keburukan anda terserlah. Cerita kebaikan sendiri sudahla. betul keturunan sia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wahai sipengecut-pengecut sekalian, nak kutok pun perkenal diri dulu, bagi no telefon. ni bagi komen tapi tanpa nama berkata...... bagi pendapat berniat jahat. semua pendapat2 ni tak membantu langsung. Bodoh!

Catat Ulasan

Affiliates

 
Chatroom