Resepi Ketam Kari
BAHAN-BAHAN
2 ekor ketam - dipotong empat
1 senduk kecil serbuk kari
1 biji telur
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1 tangkai cili merah
Sehelai daun sup
5 helai daun selasih
Daun bawang
Sedikit air
Sedikit garam
Sedikit serbuk ayam
CARA MEMBUAT :
1. Panaskan minyak dan tumis bahan yang telah ditumbuk hingga garing.
2. Masukkan serbuk kari dan sedikit serbuk ayam. Tumis lagi sehingga garing.
3. Letakkan ketam ke dalam pes tersebut.
4. Kemudian, pecahkan sebiji telur.
5. Masukkan sedikit air bersama cili merah dan garam. Gaul rata.
6. Setelah sebati, masukkan daun sup, daun selasih dan daun bawang.
BAHAN-BAHAN
2 ekor ketam - dipotong empat
1 senduk kecil serbuk kari
1 biji telur
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1 tangkai cili merah
Sehelai daun sup
5 helai daun selasih
Daun bawang
Sedikit air
Sedikit garam
Sedikit serbuk ayam
CARA MEMBUAT :
1. Panaskan minyak dan tumis bahan yang telah ditumbuk hingga garing.
2. Masukkan serbuk kari dan sedikit serbuk ayam. Tumis lagi sehingga garing.
3. Letakkan ketam ke dalam pes tersebut.
4. Kemudian, pecahkan sebiji telur.
5. Masukkan sedikit air bersama cili merah dan garam. Gaul rata.
6. Setelah sebati, masukkan daun sup, daun selasih dan daun bawang.