Home » » Resepi Gulai Telur Itik dengan Kulit Rambai

Resepi Gulai Telur Itik dengan Kulit Rambai

Resepi Gulai Telur Itik dengan Kulit Rambai
Resepi Gulai Telur Itik dengan Kulit Rambai

Bahan-bahan:
15 biji cili padi
1 inci kunyit hidup
1 biji kelapa – ambil santan
10 biji telur itik
20 biji kulit rambai – hiris halus

Cara membuat:
1.    Tumbuk cili padi dan kunyit hingga lumat.
2.    Masukkan cili dalam periuk, tambah santan dan masak atas api sederhana. Kacau selalu agar santan tidak pecah minyak.
3.    Apabila santan mendidih, masukkan garam secukup rasa dan kulit rambai.
4.    Kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji.
5.    Biarkan sebentar sebelum diangkat.

Resepi Datin Simah, MIDI



 
Chatroom